Peste 36 de milioane pentru modernizarea ambulatoriului de la Spitalul Județean

Proiectul de reabilitare a Ambulatoriului spitalului județean de urgență al Județului Bistrița-Năsăud a primit aprobarea pentru finanțare.  ADR Nord-Vest a transmit către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, o scrisoare de notificare prin care a aprobat spre finanțare proiectul ”Modernizarea, dezvoltarea și echiparea ambulatoriului spitalului de urgență al județului Bistrița-Năsăud”, cu o valoare totală a proiectului de 36.133.011 lei.  Semnarea oficială a contractului de finanțare va avea loc la finalul lunii iunie, în prezența Vicepremierului Liviu Dragnea, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

,,Prin intermediul proiectului vor fi modernizate 107 cabinete medicale și peste 50 de spații administrative. În cadrul proiectului vor fi cuprinse și lucrări de modernizare a rețelelor de utilități, precum și achiziția de aparatură și tehnică medicală de ultimă generație.
Aprobarea proiectului s-a realizat în urma unor eforturi considerabile din partea conducerii Consiliului Județean și al aparatului de specialitate. În viziunea președintelui Emil Radu Moldovan, finanțarea acestui proiect reprezintă cel mai important pas făcut în ultimii ani înspre a oferi servicii medicale de calitate oamenilor din județul Bistrița-Năsăud. Prin acest proiect, bolnavii din întreg județul vor putea avea acces la aparatură și tehnică medicală de ultimă generație, care acum se găsește doar în centre ca Tîrgu-Mureș sau Cluj-Napoca” spune Bogdan Ivan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional, Axa prioritară 3 ”Îmbunătățirea infrastructurii sociale”, domeniul de intervenție 3.1 – Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Contribuția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este de 496.986 lei și reprezintă 2% din valoarea totală a proiectului.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole