Peste 90% din elevii bistrițeni au ales să studieze religia Reviewed by CD on . Aproape 98% dintre elevii din Bistrița-Năsăud, adică peste 36 de mii de copii care învață în ciclurile primar, gimnazial și liceal își doresc să participe la or Aproape 98% dintre elevii din Bistrița-Năsăud, adică peste 36 de mii de copii care învață în ciclurile primar, gimnazial și liceal își doresc să participe la or Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Peste 90% din elevii bistrițeni au ales să studieze religia

Peste 90% din elevii bistrițeni au ales să studieze religia

Peste 90% din elevii bistrițeni au ales să studieze religia

Aproape 98% dintre elevii din Bistrița-Năsăud, adică peste 36 de mii de copii care învață în ciclurile primar, gimnazial și liceal își doresc să participe la ora de religie. La nivel național, procentul înregistrat în 6 martie, data până la care s-au putut face solicitări scrise în ceea ce privește anul școlar în curs, este de aproape 90%.

 Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, majoritatea elevilor care s-au înscris la ora de religie, adică 82% studiază religia ortodoxă, iar 10% pe cea penticostală.

 Nu doar elevii și cadrele didactice apreciază ora de religie, ci și reprezentanții bisericii ortodoxe. Potrivit acestora, importanța religiei în școli este foarte mare, nu doar pentru cultura noastră generală, dar și pentru sufletul nostru. Religia este o psihologie de suflet, iar profesorului de religie îi revine sarcina de a se apropia de tineri oferindu-le atât ajutor, cât și educație.

Ministerul Educației anunță că elevii majori, părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori care doresc să opteze pentru participarea la ora de religie sunt acceptați și după data de 6 martie.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus