Peste 900 de proiecte aprobate în Bistrița-Năsăud, pe Măsura 141

Conform datelor afișate pe site-ul MADR ( www.madr.ro) cu privire la ultima sesiune de finanțare pe Măsura 141, prin care fermelor de semi-subzintență li se acordă un sprijin de 1.500 de eura/an, timp de 5 ani de zile, Bistrța-Năsăud ocupă poziția a 2-a, după județul Mehedinți. Mai exact, fermierilor bistrițeni li s-au aprobat 906 proiecte , dint-un total de 11.392 care au avut aviz favorabil la nivel național.

Urmează ca cei care au obținut finanțare pentru proiectele depuse să obțină autoriozarea pentru punerea în plată. Cei care nu sunt încă autorizaţi trebuie să se înregistreze ca PFA, IF sau II la Registrul Comerţului, să-şi procure apoi ştampila, să-şi deschidă cont bancar şi să obţină cazierul judiciar şi cel fiscal, având astfel statutul necesar depunerii cererii de plată la OJPDRP Bistriţa-Năsăud pentru a putea primi prima tranşă de 1500 de euro.

De sprijinul de 1500 de euro/an acordat timp de 5 ani prin Măsura 141 pot beneficia persoanele fizice în vârstă de până la 62 de ani, care desfăşoară activităţi agricole şi a căror exploataţie are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 UDE, este înregistrată în Registrul fermelor/Registrul agricol şi comercializează o parte din producţie.

Recomandari

Alte Articole