PNL şi PC nu se despart… deocamdată

Gâlceava din ACD nu va avea urmări grave, ne asigură deputatul PNL Ioan Ţintean. Deşi conservatorii s-au arătat profund nemulţumiţi de maniera în care au fost trataţi în cadrul Alianţei de Centru Dreapta, de către colegii de la PNL, liderul liberal spune că lucrurile se vor rezolva.

În urmă cu o săptămână, liderii PC au luat decizia de a candida pe liste separate la alegerile locale. Şi asta deoarece se simţeau nedreptatăţiţi în cadrul Alianţei de Centru Dreapta. “Disfuncţionalităţi la colaborare şi comunicare. Nerespectare de către PNL a protocolului în ceea ce priveşte luarea de decizii şi în plan teritorial, mai ales în multe judeţe PNL tratează cu aroganţă organizaţiile noastre. Se erijează în reprezentanţii ACD, fără consultare cu preşedinţii. Considerăm că trebuie să regândim modul de colaborare, să stăm de vorbă şi dacă există posibilităţi de a continua proiectul politic, bine, dacă nu, noi sumtem pregătiţi să mergem singuri în alegeri”, a declarat atunci, preşedintele de onoare al PC Bistriţa-Năsăud, Ionel Tompa.

Vineri, în cadrul unei donferinţe de presă, preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a PNL, Ioan Ţintean i-a acuzat la rândul său pe liberali de faptul că nu au fost destul de activi în plan local, în special la nivelul comunelor. Deputatul liberal a spus că nici până în prezent nu a primit lista din partea PC, cu candidaţii pe care vor să-i scoată în faţă la locale. Mai mult decât atât, Ţintean a declarat că liderii PC au fost chemaţi la nenumărate întâlniri, la care însă nu au au venit.

PC-ul va respecta protocolul USL în ceea ce priveşte preşedinţii de consilii judeţene şi primarii din reşedinţele de judeţ, în rest sunt liberi să facă ce vor. Dacă aşa au decis ei să candideze pe liste separate în comune, mie nu-mi rămâne decât să le urez succes. Oricum nu văd ce ar avea de câştigat, dacă vor candida separat”, a mai spus Ioan Ţintean.

În încheiere, Ţintean a adăugat că se vor purta discuţii la nivel central pentru a se ajunge la un consens.

Recomandari

Alte Articole