Poftiți după gratii! Vineri, 28 iunie, Penitenciarul Bistrița organizează ,,Ziua Porților Deschise”

Vineri, 28 iunie 2013, Penitenciarul Bistriţa organizează „Ziua Porţilor Deschise”, demers care va oferi posibilitatea doritorilor să viziteze unitatea. Accesul va fi permis în intervalul orar 10.00 – 15.00, în baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, paşaport). Persoanele cu vârsta sub 14 ani vor avea acces doar însoţite.

Acțiunea marchează Ziua lucrătorilor din sistemul penitenciar românesc, sărbătorită în fiecare an, în data de 29 iunie.

,,Această zi specială constituie un bun prilej pentru promovarea la nivel comunitar a tradiţiilor organizaţionale ale instituţiilor penitenciare, precum şi pentru îmbunãtãţirea percepţiei opiniei publice cu privire la rolul şi locul lucrãtorului de penitenciar în societate” spune inspectorul de penitenciare Laura Opriș, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Cei care vizitează unitatea vor putea admira şi achiziţiona produse din cadrul unei expoziţii de obiecte de artizanat, lucrări de sculptură şi pictură realizate de persoanele private de libertate în cadrul atelierelor ocupaţionale.

Ca şi în anii precendenţi, în perioada 27.06.2013 – 29.06.2013, în Penitenciarul Bistriţa se vor desfăşura activităţi care să marcheze importanţa evenimentului, cu implicarea funcţionarilor publici cu statut special, dar şi a persoanelor private de libertate:

Astfel, joi, 27.06.2013, începând cu ora 10.00, grupul artistic al persoanelor private de libertate va prezenta un program special celor aflaţi în detenţie, cuprinzând muzică şi dansuri.

În data 28.06.2013, în cadrul unei şedinţe festive, directorul unităţii va transmite personalului mesajele din partea conducerii Ministerului Justiţiei şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În cadrul aceleiaşi reuniuni, se vor comunica avansãrile în gradul profesional urmãtor şi se vor acorda diplome de merit pentru cei mai buni lucrãtori de penitenciar, pe domenii de activitate.

Sâmbătă, 29 iunie 2013, începând cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Bistriţa, P.S. Vasile Someşanul, episcop – vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, va oficia o slujbă arhierească, la care vor participa atât personalul, cât şi persoane private de libertate. La slujba religioasă pot participa şi membri ai societăţii civile, accesul în unitate al acestora fiind posibil în baza unui act de identitate valabil.

,,Activităţile programate în această perioadă vizează conştientizarea comunităţii locale asupra importanţei pe care Penitenciarul Bistriţa îl are în menţinerea şi restabilirea ordinii sociale, construirea unei imagini publice obiective cu privire la activitatea desfăşurată de unitate, prin promovarea valorilor, atitudinilor şi a culturii organizaţionale” a mai declarat Laura Opriș.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole