Poliţistul care a omorât pe trecerea de pietoni o elevă a fost trimis în judecată

Poliţistul care a omorât, în luna mai, pe trecerea de pietoni o elevă a fost trimis în judecată. O viaţă a fost curmată mult prea repede. Un poliţist din oraşul Năsăud, care s-a urcat băut la volan, a accidentat mortal o adolescentă în vârstă de 17 ani, care traversa strada pe o trecere de pietoni, apoi a fugit de la faţa locului. El a fost prins la scurt timp de către colegii săi. Trimiterea sa în judecată nu o mai aduce însă înapoi pe Damaris Păltinean.

Accidentul s-a produs pe strada George Coşbuc din Năsăud, în luna mai. Poliţistul se afla în concediu şi era la volanul maşinii personale. Victima a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Năsăud, în stop cardio-respirator, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa. Prietenii victimei s-au aratat foarte nemultumiţi de faptul ca nu li s-au dat informaţii despre starea victimei. Acestia i-au suspectat pe politişti că le ascund detaliile despre accident, tocmai pentru că şoferul vinovat le este coleg.

De altfel, politiştii prezenţi la faţa locului au fost zgârciţi în informaţii. În zona în care s-a produs accidentul, circulaţia este restrictionată la 30 de km la ora. Pe lângă faptul că avea viteză, poliţistul Ioan Sângeorzan de la Secţia nr.6 Rurală  s-a cinstit bine, pentru că etilotestul a indicat o alcoolemie de 0,71 alcool pur în aerul expirat. Poliţistul şi-a dat demisia din cadrul inspectoratului.

Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud a declarat la momentul producerii accidentului : ,,Am fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier, în urma căruia o tanara de 17 ani a decedat, aceasta fiind surprinsă pe trecerea de pietoni semnalizată, din orasul Năsăud de un conducator auto, care ulterior a părăsit locul accidentului. Acesta a fost identificat în scurt timp, constatându-se că este vorba de un agent de politie”

Politistii au făcut măsurători la faţa locului şi au demarat o anchetă pentru elucidarea cauzelor care au dus la producerea acestui eveniment tragic. Poliţistul implicat în accident riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Recomandari

Alte Articole