Pregătiri de iarnă pe şoselele din Bistriţa-Năsăud

Drumurile Naţionale sunt pregătite de intervenţie. Pentru drumurile judeţene încă se organizează licitatţii.Acesta este stadiul pregătirii autorităţilor din Bistriţa-Năsăud pentru a interveni iarna aceasta pe şosele.

La nivelul Secţiei Judeţene a Drumurilor Naţionale, din necesarul de 9.000 tone nisip şi 6.500 tone sare, stocul conţine în momentul de faţă 1.600 tone nisip şi 50 tone sare. Totodată, parcul auto al CNADNR la nivel judeţean va folosi iarna aceasta 44 de utilaje de deszăpezire închiriate, iar 7 proprii.

„Avem în baza de la Piatra Fântânele catonate 2 utilaje şi un încărcător. Iar pe măsură ce condiţiile meteo o vor impune, vom duce utilajele necesare în toate celelalte puncte strategice. Deocamdată nu e prognozat polei, deci nu e cazul.  Sper să nu avem probleme”,  a declarat Alexandru Slavita, şeful secţiei Drumurilor Naţionale Bistriţa.

Cât despre drumurile judeţene, se pare că şi iarna aceasta vor fi întârzieri. Consiliul Judeţean se află încă în faza de organizare a licitaţiilor pentru atribuirea acestor lucrări, ne anunţă Vasile Negruşeri, administratorul public al judeţului. Cu toate acestea, autorităţile s-au grăbit să finalizeze în măsura în care s-a putut lucrările de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene, a mai spus Negruşeri.

„Anul trecut am demarat mai greu intervenţia pe drumurile judeţene. Sper însă că după ce se vor finaliza licitaţiile, vom semna contractul şi vom asigura intervenţia pe drumurilr judeţene. Prin repararea stratului de asfalt, riscul de accidente rutiere în perioada de iarnă a crescut. Rog urgentarea semnalizării verticale a drumurilor reabilitate” a declarat Liviu Olariu, inspector şef adjunct în cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud.

Reprezentanţii Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud spun că pe întreg parcursul iernii vor avea în permanenţă în stradă 14 patrule, câte 2 pentru fiecare secţie de poliţie rurală şi cea a municipiului Bistriţa.

Recomandari

Alte Articole