Emoţii, flori şi sunete de clopoţel. Aşa a început prima zi de şcoală pentru cei peste 3 mii de elevi ai Colegiilor Naţionale Liviu Rebreanu şi Andrei Mureşanu. Nu a lipsit nici intonarea imnului României, dar nici prezenţa politicienilor.

Aşa cum a cerut ministrul educaţiei, în toate unităţile de învăţământ anul şcolar a fost deschis prin intonarea imnului României. Un moment deosebit a fost primirea celei de-a 101 generaţii a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, care vara aceasta a sărbătorit un  secol de existenţă.

Alături de cei peste 1500 de rebrenişti, au retrăit emoţiile începutului de an şcolar, foşti elevi ai şcolii, actuali lideri administrativi şi politici ai judeţului. Printre ei s-a numărat Cristian Florian care le-a declarat celor prezenţi că cele mai mari emoţii le-a avut în prima zi de şcoală, în care a fost prezent ca fost elev. La ceremonie au mai fost prezenţi deputatul PSD Emil Radu Moldovan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Luca Iancu, ambii cu copii elevi în cadrul colegiului. În deschidere a vorbit şi primarul Bistriţei Ovidiu Creţu.

La Andrei Mureşanu, aceleaşi emoţii. Alături de cei aproape 1700 de elevi a fost prezenţ viceprimarul PNL, Andrei Rusu.

Liderul Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş, a participat la deschiderea anului şcolar în cadrul Liceului de Muzică. Deputatul PD-L Ioan Oltean, nu şi-a făcut apariţia obişnuită la început de an şcolar.

Noul an şcolar are o serie de modificări. Primul semestru începe la data de 12 septembrie şi se încheie în 23 decembrie. Vacanţa de iarnă se prelungeşte până la 15 ianuarie şi va avea 3 săptămâni. Semestru II începe în 16 ianuarie şi se va încheia la data de 22 iunie. Vacanţa de Paşti, va avea 2 săptămâni.

Recomandari

Alte Articole