Primarul Ovidiu Crețu s-a întâlnit cu o delegație a orașului Columbus (SUA)

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Teodor Creţu, s-a întâlnit joi, 27 iunie 2013, cu o delegaţie a oraşului Columbus, Georgia.Din delegaţia americană au făcut parte Jack Rogers, Arlene şi Tom Beal, Dan Eller precum şi Michael Ross – voluntar „Peace Corps”, care se află la Bistriţa de doi ani.

 

,,Oaspeţii străini au fost printre promotorii cooperării dintre Columbus şi Bistriţa, cooperare care s-a concretizat prin semnarea Cartei de înfrăţire în anul 2003” spune Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

Jack Rogers a subliniat importanţa deosebită pe care o are menţinerea contactelor dintre membrii celor două comunităţi, inclusiv la nivelul autorităţilor. El a mărturisit că se simte binevenit la Bistriţa şi revine cu plăcere ori de câte ori are ocazia.

Ovidiu Teodor Creţu, a apreciat că acesta este un lucru firesc nu numai datorită tradiţionalei ospitalităţi româneşti, ci şi a faptului că cetăţenii apreciază „lucrurile bune făcute de Columbus pentru Bistriţa”.
S-a rememorat, de asemenea, reuşita primei comunicări în timp real între primarii celor două oraşe, ca urmare a demersului iniţiat de Michael Ross în data de 21 iunie 2013 când s-a stabilit o legătură audio – video în cadrul căreia doamna primar Teresa Pike Tomlinson şi primarul Ovidiu Teodor Creţu au purtat o discuţie plecând de la premisa relansării relaţiilor la nivelul celor două administraţii.

În încheierea vizitei, Jack Rogers a înmânat primarului Bistriţei o scrisoare din partea doamnei primar Teresa Pike Tomlinson, prin intermediul căreia sunt adresate felicitări cu ocazia aniversării a 450 de ani de la sfinţirea Bisericii Evanghelice precum şi cu ocazia sărbătorii oraşului.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole