Pronosticuri economice la Topul Firmelor (VIDEO)

Topul Firmelor din Bistriţa-Năsăud a fost un prilej anul acesta pentru autorităţile din domeniul economic, politic sau administrativ al judeţului să se întreacă în prognoze asupra stării viitoare a economiei din România.

Ce-a de-a 18-a ediţie a Topului Firmelor, a premiat anul acesta 216 societăţi comerciale din Bistriţa-Năsăud, pentru activitatea pe care au desfăşurat-o în 2010. E un pas mare în faţă, comparativ cu anii de vârf 2007-2008, spune preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, Vasile Bar.

A fost o perioadă foarte foarte grea, a anilor 2009, 2010. A fost poate o perioadă de cumpănă în economia judeţului nostru. A fost o perioadă când activitatea economică a scăzut foarte mult faţă de anii de vârf 2007-2008. O scădere estimată de noi undeva către 25, poate chiar 30%. Dar firmele din judeţul nostru au trecut peste această perioadă şi anul 2011aduce un aer nou, un aer de mai bine.E o situaţie mult mai bună decât în anul 2010. Şi sperăm ca la finele anului 2011 şi topul pentru acest an, să avem o prezenţă mult mai bună în topul nostru„,  a declarat Vasile Bar.

 

Când a venit, însă, rândul deputatului PSD, Emil Radu Moldovan, optimismul a fost înlocuit cu scenarii sumbre ale viitorului economiei. „Cu toţii cunoaştem problemele. Ele sunt mari, foarte mari. Mă bucur să aud de la domnul Bar că anul 2010 a dat un semn de primăvară, dar cu toţii ştim ce ne aşteaptă în 2012. E extrem de important ca câţi mai mulţi dintre dumneavoastră să reuşiţi să supravieţuiţi prin ceea ce faceţi în următoarea perioadă, pentru că ea va fi una, din păcate, la fel de grea, dacă nu mai grea, decât cea care a trecut”a declarat Emil Radu Moldovan.

 

Nu în ultimul rând a vorbit şi prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Cristian Florian care i-a asigurat pe reprezentanţii mediului de afaceri că guvernul va lua toate măsurile necesare, iar unele dintre ele au şi fot luate, pentru ca perioada următoare să fie una prosperă, pentru economia României.

Recomandari

Alte Articole