Reuniune de proiect la Beclean (Galerie FOTO)

În perioada 18-22 mai 2015,Şcoala Gimnazială ,,Grigore Silaşi“ Beclean a fost gazda ultimei reuniuni de proiect multilateral Comenius „Our rich diversity is our collective strength”, cu numărul de referinţă 13-PM-166-BN-TR, cu finanţare de la Comisia Europeană.

Au participat 28 de profesori şi elevi din ţările partenere-Turcia, Polonia, Grecia,Cehia.Întâlnirea a vizat prezentarea produselor realizate de fiecare şcoală parteneră până la momentul vizitei, organizarea unor activităţi de promovare a parteneriatului, prezentarea sistemului educațional românesc,valorizarea pozitivă a diferenţelor culturale, ameliorarea competențelor de comunicare în limba engleză-limba proiectului. S-au purtat discuţii despre website-ul comunşi despre raportarea finală.Delegaţiile au luat contact cu sistemul educaţional românesc prin participarea la activităţi curriculare şi extracurriculare organizate în cadrul şcolii.

Vizitarea instituţiei a cuprins cele trei segmente-preşcolar, primar, gimnazial.Sesiunile de lucru din şcoală, întâlnirile cu oficialităţile locale, programul artistic realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nimigea, cuColegiul Naţional ,,Petru Rareş” sau ,,Clubul elevilor” Beclean, excursiile sau vizitele tematiceau familiarizat partenerii din proiect cu specificul local şi au dus la o mai bună cunoaştere aidentităţii, tradiţiilor şi spiritualităţii româneşti.

Astfel de proiecte, menite să reunească persoane aparţinînd unor civilizaţii diferite, reuşesc să lupte realmente contra prejudecăţilor, xenofobiei, rasismului, promovând, înainte de toate, respectul pentru diferite expresii culturale tradiţionale, contribuind totodată la facilitarea dialogului intercultural şi la înţelegerea diversităţii ca forţă colectivă.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieții. Toate informaţiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii

Coordonator proiect, prof. înv. primar Veturia Seserman

Recomandari

Alte Articole