Rodna a găzduit prima ediţie a concursului “Aripi din cuvinte” Reviewed by CD on . Sâmbătă, 16 mai 2015, a avut loc în localitatea Rodna, la Şcoala Gimnazială "Florian Porcius" prima ediţie a concursului de limba şi literatura română "Aripi di Sâmbătă, 16 mai 2015, a avut loc în localitatea Rodna, la Şcoala Gimnazială "Florian Porcius" prima ediţie a concursului de limba şi literatura română "Aripi di Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Rodna a găzduit prima ediţie a concursului “Aripi din cuvinte”

Rodna a găzduit prima ediţie a concursului “Aripi din cuvinte”

Rodna a găzduit prima ediţie a concursului “Aripi din cuvinte”

Sâmbătă, 16 mai 2015, a avut loc în localitatea Rodna, la Şcoala Gimnazială “Florian Porcius” prima ediţie a concursului de limba şi literatura română “Aripi din cuvinte”. Participanţii au fost elevii din clasele II-VIII din 15 şcoli din judeţul Bistriţa-Năsăud. Concursul face parte din proiectul “Lectura – cea mai de folos zăbavă” şi are ca scop atragerea şi stimularea interesului elevilor pentru lectură, în vederea dezvoltării personale şi adaptării la o societate aflată în permanentă schimbare.

Odată ajunşi la Rodna, elevii participanţi au fost invitaţi de domnul director Iacob Sîngeorzan la Căminul Cultural din localitate, unde au fost încântaţi de 2 ansambluri folclorice. La ora 10 a început concursul, care s-a bazat in special pe literatură, şi nu pe gramatică. Acesta a constat într-un singur subiect, şi anume un text pe baza căruia elevii au avut de răspuns la câteva cerinţe, printre care şi alcătuirea unor compuneri. La intrarea în săli, elevii au găsit pe bănci diplomele de participare .

După terminarea concursului, care a durat 2 ore, participanţii au fost duşi la staţiunea montană “Alpina Blazna” unde au mâncat şi s-au jucat diferite jocuri până la ora 6, când a avut loc festivitatea de premiere. La fiecare clasă s-au acordat câte 3 premii şi 3 menţiuni, care au constat în diplome şi bani, pentru premiul I, 200 de lei, 150 de lei pentru premiul II, pentru premiul al III-lea, 100 de lei şi, respectiv, 50 de lei pentru menţiuni.

 

Dintre elevii participanţi din comuna Romuli, aceştia fiind în număr de 8, îndrumaţi şi însoţiţi de profesoara de limba româna Bulz Elena, 4 dintre ei s-au întors acasă cu premii. La clasa a VI-a Bulz Raluca a obţinut premiul III, iar Rus Nicoleta menţiunea III, iar la clasa a VIII-a, Cilian Georgiana a obţinut premiul II, iar Scuturici Claudia, premiul III.

Câţiva participanţi au declarat: “Eu cred că organizatorul concursului, profesorul Vali Ganea, a făcut o treabă foarte bună. Toţii elevii ne-am distrat, iar subiectele propuse au fost accesibile. Aş participa din nou cu mult drag la un asemenea concurs şi doresc să îi felicit pe organizatori” ( Scuturici Claudia). “Acest concurs fiind despre literatură m-a făcut să realizez cât de importantă este cu adevărat cartea. Am aflat care este cea mai înaltă valoare pe care o avem dar am şi vorbit despre mixul de sentimente care te invadează când citeşti o carte. Mă bucur că am putut împărtăşi cu alţii ceea ce cred eu despre literatură şi aştept cu mare plăcere următorul concurs de acest gen la care o să particip cu siguranţă.” (Cilian Georgiana). “Mie mi-a plăcut foarte mult deoarece după ce am dat concursul am mers la ≪Alpina Blazna≫ unde am primit o masă foarte gustoasă şi apoi am participat la nişte jocuri in urma cărora sa ne împrietenim cu ceilalţi copii.” (BulzRaluca).

Nicoleta Vlonga,

,,reporter de liceu” în cadrul proiectului ,,Undeva în Transilvania”, inițiat de Emil Iustian Șandor

        

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus