RODNA: Au rămas fără acoperiș deasupra capului

Un puternic incendiu care a izbucnit duminică, 25 august, în jurul 23, în localitatea Rodna, a distrus o casă de locuit. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ 4 ore şi 30 de minute, interval în care s-a reuşit evacuarea unor bunuri materiale din casa afectată de flăcări. Au ars acoperişul casei în proporţie de 90 % (cca. 80 mp), materiale textile, lemn de foc depozitat în apropierea casei şi alte materiale combustibile din interiorul imobilului şi din apropiere.

Au fost alocate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Sîngeorz Băi şi două autospeciale de lucru cu apă ale pompierilor voluntari din Rodna, respectiv Maieru.

,,În momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au constatat că întreaga casă, construită în cea mai mare parte din lemn, era cuprinsă de flăcări, însă din fericire nu au fost persoane care să fi rămas blocate în imobil. Pompierii au evacuat două animale adăpostite într-una din anexele gospodăreşti din apropiere, iar apoi au procedat pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta violent, cu flacără deschisă, susţinută de cantitatea mare de material combustibil din proximitate” a declarat plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un coş de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole