Shoebox, din nou la Bistriţa

Proiectul „Shoebox” sau „Cutia de pantofi” prin care se intenţionează ajutorarea unor copii care provin din familii nevoiaşe se va desfăşura din nou şi la Bistriţa. La Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, cetăţenii care vor să aducă un zâmbet pe chipul acestor copii pot dona jucării sau diverse obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi chiar alimente neperisabile.

Pentru al doilea an consecutiv, Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc” implementează la nivel local proiectul „Shoebox”. Prin intermediul acestuia, instituţia îşi propune să vină în sprijinul copiilor care provin din familii cu venituri mici şi, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, să le facă un mic cadou acestora.

Până pe data de 15 decembrie, la Biblioteca Judeţeană, bistriţenii cu suflet mare sunt aşteptaţi cu câte o cutie de pantofi în care să pună mici daruri. O parte dintre rafturile bibliotecii vor fi umplute cu astfel de cutii.

Astfel, cetăţenii care vor să aducă un zâmbet pe chipul unor copilași pot dona jucării sau diverse obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi chiar alimente neperisabile.

 Acţiunea beneficiază şi de sprijinul Asociaţiei Orizonturi Albastre Bistriţa. Anul trecut, circa 900 de copilași au avut parte de cadouri din partea celor cu suflet mare.

 La finele campaniei, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” va lua legătura cu instituţiile care au o evidenţă a familiilor cu venituri mici şi astfel vor fi selectaţi copiii care vor primi cadourile. Pe lângă acestea, institutia va veni cu cărticele în sprijinul educaţiei acestor copii.

Proiectul „Shoebox” este implementat pentru cea de-a doua oară în judeţul nostru, în vreme ce la nivel naţional se desfăşoară încă din anul 2007.

Recomandari

Alte Articole