Simpozionul de artă contemporană la Sîngeorz-Băi

Simpozionul de artă contemporană artFORest ,,NO LIMIT’’V, 2019, ediția a-XXX-a, de la Sîngeorz-Băi s-a constituit ca un eveniment de tip anual. În acest sens, ideea simpozionului de la Sîngeorz-Băi, porneşte de la principiul unităţii prin diversitate, sau cu alte cuvinte multitudinea stilistică a artiştilor invitaţi interferează pozitiv cu cadrul natural ideal, transformându-l într-un spaţiu de creaţie comun.
Un prim argument al acestui proiect finanţat de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud prin Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și în organizarea Muzeului de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, se constituie în posibila întâlnire dintre artişti, a schimbului de idei şi tehnici – caracteristici esenţiale ale unui simpozion de artă, al doi-lea argument îl constituie organizarea unei expoziţii de grup, găzduite de Secţia de Artă a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul de Artă Comparată Sîngeorz-Băi, București,Timișoara, eveniment urmat de editarea şi tipărirea unui catalog al simpozionului.
Acest eveniment nu se înscrie în categoria acţiunilor ce se derulează în virtutea unei tematici impuse, artiştii invitaţi sunt liberi să aleagă orice subiect doresc, cum ar fi unul de genul celui pe care deja l-au inclus în cadrul demersului artistic personal.
Participanții la simpozionul de artă contemporană artFORest– Sîngeorz-Băi, 2019 sunt:

ION BARBU
MARIA BILAȘEVSCHI
SMARANDA BOSTAN
MAXIM DUMITRAȘ
ION MIHALACHE
BOGDAN PELMUȘ
MAGDALENA PELMUȘ
MARILENA PREDA SÂNC
CONSTANTIN ȚÎNTEANU
Evenimentul va avea loc în perioada 06.08.2019-20.08.2019, în locația numită Dosul Gârciului (Maxonia) Sîngeorz-Băi. Întâlniri cu publicul: joi 15 august și duminică 18 august 2019.

Recomandari

Alte Articole