,,Soul Experience” la Sinagoga Bistrița

Primăria municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal ,,George Coșbuc” și Societatea de Concerte, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură, organizează concertul ,,Soul Experience”. Vor participa Petra Acker și Joel Holmes.  Evenimentul va avea loc joi, 26 februarie, de la ora 19, la Sinagoga din Bistrița.

Născută în 1986 la Brașov, Petra Acker provine dintr-o familie de sași care i-au inspirat dragostea pentru muzică. Începând cu anul 2003, evoluează într-o serie de formații muzicale, mai întâi pe plan local, ulterior national.  Din 2005, cu o voce și un stil caracteristic și inovator, infiinteaza si se integreaza in diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro si Alternativ, ca “The Others”, “Tzuc & Petzi” si colaboraru cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkesz, Nicolas Simion,, Jak Neumann, Luiza Zan si multi altii. concentrandu-se în special pe compoziție. Propriul stil muzical îl vede ca o mixtiune echilibrata a influentelor muzicale si culturale carora s-a dedicat de-a lungul timpului si care au inspirat-o. Petra traiește prin muzică, fie inspirându-se din cultura altor popoare, fie din cele mai diverse experiențe de viață sau pur și simplu întâlniri cu oameni frumoși din care, printre altele, s-au născut colaborari cu muzicieni consacrati din țară și din străinătate.In Mai si Septembrie concerteaza cu Thomas Siffling Trio din Mannheim, in repertoriu piese proprii si compozitii comune.  În octombrie 2014 în Viena, Petra a cântat alături de Elly Wright, o mare vocalistă internațională de jazz în cadrul uinui festival de Jazz organ

Colaborările internaționale continuă cu un duo alături de Joel Holmes, un important pianist american de jazz, gospel și nu numai. De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distinctii, inclusiv două nominalizări Grammy, o medalie de aur NAACP, o mențiune in competiția John Lennon Songwriting și VH1 Song of the Year și a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee în Europa, America de Nord și Sud, Asia, alături de artiști precum Roy Hargrove, Curtis Fuller, Terrace Blanchard, Gary Thomas, Jimmy Cobb, Roberta Gambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, Greg Osby, Tim Green, Butch Warren, Reggie Workman, Cecil Mcbee și mulți alții.
Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena românească, ei urmând să interpreteze compozi
ții proprii și coveruri. Publicul este invitat la o adevărată călătorie în lumea muzicii de jazz, soul, gospel si nu numai, având ca ghizi vocea pătrunzătoare a Petrei și sunetele armonioase ale pianului lui Joel.

Recomandari

Alte Articole