Spiritul Crăciunului la Liceul Sportiv Bistriţa

În preajma sărbătorilor de Crăciun, grupul de colindători de la Liceul Sportiv Bistriţa îşi reia activităţile de răspândire a spiritului de sărbătoare. Continuând tradiţia din anii trecuţi, de a bucura sufletele tuturor cu crâmpeie din colindul tradiţional românesc, grupul coral a demarat o serie de activităţi spre vestirea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos.

Activităţile derulate împreună cu membrii grupului, desfăşurate în cadrul proiectului „Tinerii şi spiritualitatea creştină”, includ şi participări la concursuri de colinde, concerte organizate în spaţii publice, prin colaborarea cu alte şcoli şi instituţii.

În urma participării la festivalul de colinde „Episcop Nicolae Ivan”, grupul coral a obţinut locul I, calificându-se la etapa finală ce va avea loc în 15 decembrie la Cluj-Napoca. De asemenea, munca tinerilor membri a fost concretizată în înregistrarea unui CD de colinde tradiţionale româneşti, având binecuvântarea şi spirijinul moral şi duhovnicesc al Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei. După înregistrarea unui prim CD de pricesne, în postul Paştelui, acest proiect muzical punctează dăruirea sufletească a tinerilor şi dragostea lor pentru tradiţie şi credinţă.

Programul grupului coral în această perioadă constă în următoarele activităţi:

  1. Concert de colinde „Tradiţia sărbătorilor de iarnă- interferenţe năsăudene şi mureşene” organizat de Facultatea de Psihologie şi Stiinţe ale Educaţiei, Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Năsăud
  2. Concert de colinde la Clubul Copiilor Năsăud
  3. Emisiune realizată la postul de televiziune N1 TV cu tema „Spiritul Crăciunului”
  4. Concert de colinde organizat în parteneriat cu şcoli din municipiul Baia-Mare, cu deplasarea corului în Maramureş
  5. Concert de colinde la Penitenciarul Bistriţa împreună cu profesorii de la Liceul cu Program Sportiv
  6. Concert de colinde la Centrul şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Lacrima”
  7. Colindarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, iar la întoarcere va fi colindată obştea Mănăstirii Nicula şi a Mănăstirii Nuşeni
  8. Concert de colinde susţinut în parteneriat cu Camera de Comerţ Bistriţa
  9. Concert de colinde la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa cu ocazia încheierii anului calendaristic.

Grupul coral de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa a fost înfiinţat în anul 2010, sub coordonarea profesorului de religie pr. Tudor Mudure, iar din anul 2012  activitatea de coordonare a fost susţinută şi de către profesoara de muzică Briciu Nicoleta. Scopul acestui grup coral este de a-i implica pe tineri în cultivarea şi dezvoltarea spiritului tradiţiei religioase şi populare şi de a-i motiva să-şi focalizeze energia şi pe domenii cultural-artistice.

 

Pr. prof. Tudor Mudure

Recomandari

Alte Articole