Ştefan Popa Popa's va fi prezent la Zilele Bistriţei

Ştefan Popa Popa’s, unul dintre cei mai cunoscuţi caricaturişti la nivel mondial şi cetăţean de onoare al burgului bistriţean,  va organiza un atelier de caricatură pe pietonalul Liviu Rebreanu,  cu prilejul manifestărilor prilejuite de „Zilele Bistriţei”, în data de 15 iulie 2012, între orele 18.00 – 20.00.

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s s-a născut pe 11 iunie 1955, la Caransebeş. A început Liceul de Arte Plastice şi s-a transferat la Scoala Specială de Matematică, obţinand locul întâi la Balcaniada de Matematică. A practicat handbalul şi atletismul de performanţă. A început să deseneze la cinci ani, iar la şapte i-a fost publicata prima caricatură, într-un ziar local. La 14 ani a publicat în singura revista umoristică a vremii. La 19 ani a fost descoperit de Hrenri Coursaget, primul presedinte UNESCO.

A absolvit Politehnica din Timişoara şi Academia de Arte Vizuale din Pitiers, Franţa. La Festivalul Internaţional de Caricatura de la Saint-Esteve (Franta) a stabilit recordul mondial de rezisteţă (1.527 de portrete color in zece zile si zece nopti). În 1995 îşi doboară propriul record şi realizeaza 2.772 de caricaturi color în zece zile şi zece nopti. Peste 200 de şefi de state şi guverne au portrete semnate Popa’s.

Raimond Petruţ

Recomandari

Alte Articole