Ștefan Todea și Luca Peter vor afla miercuri, 6 martie, dacă vor părăsi Consiliul Județean

Consilierul județean Luca Peter (PDL) este considerat de ANI incompatibil pentru această funcție, iar Ștefan Todea (PP-DD) a fost exclus din rândurile formațiunii politice pe listele căreia a fost ales. Miercuri, 6 martie, consilierii județeni vor vota încetarea mandatelor celor doi.

Luca Peter

Luca Peter este acuzat de ANI că, în calitate de administrator și reprezentant al S.C. INSTAL CONSTRUCTNORD S.R.L., a încheiat, în perioada 29.12.2010-27.12.2012, un contract de lucrări cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, în valoare de 74.531 de lei, plus achiziții directe în cuantum de 43.202 lei. De altfel, la societatea comercială aminitită anterior soția sa, Mariana Peter avea calitatea de asociat unic, reprezentant și administrator.

În baza Legii nr.161/2003, consilierii județeni care au funcția de președinteș vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație, cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de asociat sau acționar la societățile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean. Prevederile legale se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile sunt deținute de soțul/soția sau rude gradul I ale alesului local.

În referatul privind constatrea încetării mandatului de consilier județean al lui Ștefan Todea se arată : ,,Partidul Poporului-Dan Diaconescu, Organizația Județeană Bistrița-Năsăud ne-a transmis, prin scrisoarea nr.5 din 27.02.2013, înregistrată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu numărul I/2006 din 27.02.2013, Hotărârea nr.78 din 25.02.2013 a Biroului Național de Coordonare a PP-DD privind excludrea din partid a domnului Todea Ștefan, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.”

Potrivit legislației în vigoare, calitatea de consilier județean încetează, înainte de termen, ca urmare a pierderii calității de membru al partidului politic din partea căruia a candidat.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole