Stelian Dolha: Cu mandat sau fără, indecizia nu face parte din fişa postului unui preşedinte de consiliu judeţean

Radu Moldovan a primit ieri, în lipsă, mandat de la consilierii judeţeni ai puterii să se abţină de la votul decisiv de astăzi din ADI Deşeuri care tranşează dacă se dublează sau nu tarifele la salubritate în întreg judeţul. Un artificiu ieftin, nedemn de un preşedinte de consiliu judeţean, ales uninominal de locuitorii judeţului tocmai pentru a lua decizii în interesul lor.

A te ascunde în spatele unor consilieri ai partidului pe care-l conduci pentru a ieşi basma curată dintr-o poveste care miroase mai rău decât dâra lăsată de maşinile de gunoi ale firmei în cauză e o practică din arsenalul prietenului Ponta, nicidecum o atitudine decentă a unui preşedinte responsabil. În condiţiile în care acelaşi preşedinte PSD şi de consiliu judeţean a participat totuşi la şedinţele mai multor consilii locale care au decis să voteze pentru majorare în şedinţa ADI, dar a absentat suspect de la şedinţa decisivă pe care ar fi trebuit să o conducă.

În traducere liberă, Moldovan, preşedintele PSD şi al Consiliului Judeţean, cel care în urmă cu doi ani îşi făcea un titlu de glorie din tarifele mici practicate de firma care tocmai din acest motiv a câştigat licitaţia pentru atribuirea serviciilor de salubritate în întreg judeţul pasează răspunderea pentru o situaţie cu adevărat murdară pe umerii oricui altcuiva.

Nu, răspunderea este a celui care a fost ales uninominal să conducă Consiliul Judeţean, să ia decizii şi să fie ordonator principal de credite în măsură însutit mai mare decât a oricărui altcineva din acel for deliberativ. Un preşedinte care are dubla calitate de şef de consiliu judeţean şi şef de filială nu se poate ascunde ca ultimul laş, pasând răspunderea dublării preţului pentru populaţie ca un cartof fierbinte, în braţele cui vrea să o prindă.

Co-preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud,

Stelian Dolha

Recomandari

Alte Articole