Suciu (PSD): O decizie judecătorească are efect de lege

  “Studenţii la drept învaţă în primul an că o decizie judecătorească are efect de lege”,spune vicepreşedintele PSD Bistriţa-Năsăud Daniel Suciu, care susţine că la fel ar trebui să stea lucrurile şi atunci când vine vorba de banii câştigaţi în instanţă de către bugetarii români.

Lucrurile nu stau deloc aşa. Asta deoarece marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o ordonanţă de urgenţă care reeşalonează până în 2016, plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă după reducerile salariale. Iniţial se plăteau până în 2012. Acum se vor plăti din 2012, astfel: în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

“Decizia judecătorească are efect de lege. Ori guvernul a amânat şi eşalonat o hotărâre judecătorească de a restitui banii oamenilor. Dacă Liviu Rusu, care este cercetat de DNA ar fi condamnat la închisoare, ar veni Emil Boc şi Ioan Oltean şi printr-o ordonanţă de urgenţă ar decide că îşi va ispăşi pedeapsa peste 5 ani. Ar fi acelaşi lucru”, a declarat Daniel Suciu.

Primii care vor reacţiona la această amânare, vor fi membrii FSLI, care au anunţat că se vor adresa la CEDO pentru a-şi obţine banii câştigaţi în instanţă.

Recomandari

Alte Articole