Sute de pensionari au primit ajutoarele alimentare gratuite

Sute de pensionari bistriţeni au trecut astăzi pe la cantina socială a primăriei pentru a-şi ridica ajutoarele alimentare gratuite. Fiecare persoană a primit aproximativ 35 de kilograme  de alimente. Per total anul acesta sunt peste 5500 de benficiari.

Încă de ieri a început distribuirea ajutoarelor alimentare gratuite de la Uniunea Europeană. Au dreptul la aceste ajutoare şomerii indemnizaţi, persoanele cu handicap grav şi accentuat, dar care sunt neintituţionalizate, pensionarii cu venituri sub 400 de lei lunar şi persoanele care au doar venitul minim garantat.

În depozitul primăriei de pe strada Independenţei există peste 30 de tone de produse alimentare. Fiecare oamn primeşte 13 kg făină albă, 9 kg făină de mălai, 8 kg orez, 2 kg paste făinoase, 1,5 kg lapte praf şi 10 pachete de biscuiţi.

Ieri au venit aproximativ 150 de pensionari să-şi ridice ajutoarele. Astăzi până la ora 11 am servit deja 200 de persoane. Ne aşteptăm să continue tot aşa”, a declarat Gavril Gotea, administratorul Cantinei Sociale a Primăriei Bistriţa

Primii pe listă au fost cei 1908 de pensionari. Vor urma din 13 septembrie  2450 de persoane cu handicap grav şi accentuat, iar din 22 septembrie îşi vor putea ridica ajutoarele cei aproximativ 1000 de şomeri. Persoanele cu venitul minim garantat, adică 80, sunt programate pentru data de 15 septembrie.

 

Recomandari

Alte Articole