Toniuc (PER): Campusul Colegiului Naţional Liviu Rebreanu serveşte intereselor oamenilor de afaceri

  Nu a existat nicio prioritate pentru realizarea campusului Colegiului Naţional Liviu Rebreanu. Dimpotrivă, proiectul serveşte exclusiv intereselor membrilor şi apropiaţilor PNL. Este părerea liderului judeţean al Partidului Ecologist Român, Alexandru Toniuc.

„Au existat 2500 semnături a cetăţenilor care contestau construirea pe terenurile de sport a unor noi corpuri de clădire şi cereau ca banii să ajunga la reabilitarea bazei sportive. Cei care ne conduc, într-un dispreţ total faţă de procedurile democratice au stabilit, însă,  că aşa e mai bine. S-a insistat că e un proiect guvernamentat, dar majoritatea banilor au fost alocaţi de la bugetul local„,  a declarat Toniuc.

Mai mult decât atât, liderul ecologist susţine că nu a fost nicicând o reală necesitate pentru acest proiect, care are în spate interesele unor oameni de afaceri.

Trebuie să arătăm că nu a existat prioritate pentru această construcţie, că nu au fost fonduri guvernamentale şi că se trage de proiect pentru a servi intereselor unor oameni de afaceri aflaţi în directă şi strânsă legătură cu oamenii politici. (…) Primarul este împins de la spate de o adevărată cupolă de interese. Viceprimarul  insistă pentru acest proiect care serveşte intereselor liberalilor,  a mai spus Toniuc.

Liderul ecologist a venit şi cu exemple, în acest sens.

Aproape 1 milion de dolari, 3.200.000 lei din bugetul local au fost dirijaţi spre constructor, Grup Taurus. E întins în faţă Miss Grup, dar care în 17 luni n-a avut nicio treabă în acest şantier. Lucrările le desfăşoară Grup Taurus, care, după cum aflat, e plină de datorii, datorii la asigurările sociale, datorii la fisc, datorii la bugetele locale. Era plina de datorii şi în 2009 şi în 2010„, a mai spus Toniuc.

La final, preşedintele PER Bistriţa-Năsăud a revenit şi a spus că toate partidele au interese în acest proiect, inclusiv PD-L, prin intermediul firmei Balneovita Tour, care are sediul în curtea Grup Taurus. Acţionatrul principal al firmei este soţul lui Luminiţa Cohalmi, consilier al ministrului dezvoltării Elena Udrea, spune Toniuc.

Încă din 2008 s-a pus problema modernizării campusului şcolar de la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu.Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 25 milioane lei. Mare parte din bani ar trebui asiguraţi de la Ministerul Educaţiei şi bugetul local al Bistriţei.

Recomandari

Alte Articole