TSD Bistrița-Năsăud te vrea ,,Pregătit pentru viitor” (COMUNICAT)

Organizația de tineret a Partidului Social Democrat Bistrița-Năsăud, lansează proiectul ”Pregătit pentru viitor”. Proiectul se adresează tinerilor din județul Bistrița-Năsăud aflați în căutarea unui loc de muncă, dar și elevilor sau studenților, care vor învăța de la un profesionist în resurse umane cum să scrie un Curriculum Vitae profesionist și cum să se pregătească pentru piața forței de muncă.

Bogdan Ivan Gruia, președintele TSD Bistrița-Năsăud
foto: rasunetul.ro

Cursul va fi susținut de către specilistul în resurse umane, doamna psiholog Ramona Pașca, iar intrarea la curs va fi gratuită. Prin acest curs, tinerii vor primi din partea lectorului sfaturi aplicate despre modul în care trebuie să fie redactat un CV profesionist, informațiile cele mai importante care trebuie cuprinse în acesta, precum și modul în care să caute și să aplice pentru job-ul potrivit nivelului lor de pregătire. Totodată tinerilor prezenți la curs li se va oferi și consultanță personalizată ulterior absolvirii cursului.

,,În momentul de față, foarte mulți tineri bistrițeni sunt în căutarea unui loc de muncă dar se lovesc de bariere cum ar fi lipsa experienței profesionale sau informații despre locul de muncă potrivit pregătirii lor. În tot acest timp, conform unor studii recente, peste 54% dintre angajatori nu sunt mulțumiți de modul în care candidații la un job se prezintă în fața angajatorului. Județul nostru are foarte mulți tineri capabili care își pot găsi un loc de muncă decent aici, dar de multe ori nu au informații suficiente despre modul în care trebuie să transmită sau să scrie o aplicație pentru a fi admiși la interviu. Acest curs este gândit și structurat în așa fel încât, cei care vor fi serioși și vor ține cont de sfaturile doamnei Pașca, unul dintre cei mai buni specialiști în resurse umane din județul nostru, vor avea șanse mult mai mari să găsească job-ul dorit. Acest curs este doar un prim pas din proiectul TSD Bistrița-Năsăud, ”Pregătit pentru viitor”, și sperăm că prin intermediul lui, vom reuși să coagulăm atât interesele tinerilor cât și cele ale potențialilor angajatori”, a declarat inițiatorul proiectului, președintele TSD Bistrița-Năsăud, Bogdan Ivan.

Primul curs va avea loc marți, 6 august 2013 de la ora 17:00, la Sediul Extensiei Bistrița a Universității Babes-Bolyai (Apolo), Sala II și intrarea va fi gratuită.

Biroul de presă

TSD Bistrița-Năsăud

 

Recomandari

Alte Articole