Un grup infracţional din Bistriţa-Năsăud a fost destructurat

Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii de investigare a fraudelor. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat se ridică la mai bine de 800.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bistriţean, de 36 de ani, precum şi a patru femei, cu vârste cuprinse între 36 de ani şi 53 de ani, din municipiul Bistriţa, respectiv comuna Teaca. Cele cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni printre care şi cele de constituire a unui grup infracţional organizat”, ,,Evaziune fiscală”, ,,Fals în înscrisuri sub semnătură privată „ şi ,,Spălare a banilor”.

Cele cinci persoane sunt bănuite că în perioada octombrie 2009 – noiembrie 2010, în înţelegere prealabilă, au constituit un grup infracţional organizat, desfăşurând o activitate infracţională complexă ce a avut drept scop neplata obligaţiilor fiscale către bugetul statului şi obţinerea de resurse financiare sau alte bunuri prin săvârşirea unor infracţiuni şi prin disimularea adevăratei provenienţe a banilor sau a bunurilor.

Prin activitatea desfăşurată s-a cauzat un prejudiciu total în valoare de 240.985 de lei, TVA şi impozit pe profit, şi 580.800 de lei, din spălare de bani, urmând a fi instituite măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestuia.

Cele cinci persoane vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul BistriţaNăsăud cu propunere de arestare preventivă.

Recomandari

Alte Articole