Veteran de război, sărbătorit la împlinirea vârstei de 97 de ani (Galerie FOTO)

Cu ocazia aniversării zilei de naştere a veteranului de război, plutonier adjutant principal (rtr.) Ioan CURTA, care a împlinit în data de 24.03.2015 venerabila vârstă de 97 ani, la domiciliul subofiţerului din localitatea Bistriţa a avut loc o ceremonie prilejuită cu ocazia acestui eveniment.

În cadrul acestei ceremonii, comandantul Centrului Militar Judeţean Bistriţa – Năsăud, colonel Florintin BELEAN şi locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ioan – Marian CRISTUREAN au înmânat veteranului de război o diplomă cu titlul “DECAN DE VÂRSTĂ” al marii unităţi, o plachetă aniversară, alături de un cadou simbolic.

De asemenea, la eveniment au participat şi domnul general de brigadă (rtr.) Ioan BIRIŞIU, preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, Filiala Bistriţa-Năsăud, cadre militare active, rudele subofiţerului,invitaţi.

Plutonierul adjutant principal (rtr.) Ioan CURTA s-a născut la data de 24.03.1918, în anul 1944 a luptat pe frontul de est făcând parte din Regimentul 40 Artilerie iar între anii 1944 – 1948 a fost prizonier de război într-un lagăr sovietic.

Am ascultat cu emoţie amintirile pe care le-a depănat în prezenţa noastră şi l-am admirat pentru curajul cu care a reuşit să treacă peste greutăţile pe care le-a întâmpinat.

A fost un moment emoţionant şi pe această cale militarii din garnizoana Bistriţa doresc să – i aducă sincere mulţumiri pentru eforturile şi sacrificiile pe care le-a depus de-a lungul timpului şi îi dorim multă sănătate alături de un sincer “LA MULŢI ANI!”

              

 OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRIŢA

 Locotenent – colonel Florin APĂFĂIAN

Recomandari

Alte Articole