Victimizarea minorilor, în atenția polițiștilor bistrițeni (Galerie FOTO)

A zecea ediţie a campaniei ,,Săptămâna prevenirii criminalităţii” a debutat în şcolile din mediul rural. La lansare a participat şi conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud.

Peste două sute de elevi s-au bucurat de prezenţa poliţiei la Grupul Şcolar din Lechinţa, în prima zi a campaniei preventive. Poliţiştii au organizat pentru ei un punct de informare în curtea şcolii, unde copiii au putut admira tehnica şi armamentul din dotarea Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, în cadrul unor lecţii preventive la clasă, elevii lechinţeni au învăţat de la ofiţerii de prevenire cum să se protejeze să nu devină victime dar şi ce li se poate întâmpla dacă aleg să încalce legea.

În vederea prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor poliţia a lansat proiectul ,,AVATAR NON-VIOLENŢĂ”, în parteneriat cu reprezentanţi ai unor instituţii şi ONG-uri precum sociolog Mirela Parker – Direcţia de Sănătate Publică şi dr. Corina Ernst – Asociaţia Ascendent.

Şeful inspectoratului, domnul chestor de poliţie dr. Marius Linul a precizat faptul că ,,prevenirea criminalităţii trebuie să fie efortul concertat al mai multor instituţii din sfera educaţiei, a siguranţei publice, dar şi a reprezentanţilor societăţii civile”.

29 septembrie, a doua zi din cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii este dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.

Între orele 11.00 – 14.00, în Liceul Tehnologic Sanitar Bistriţa, va avea loc lansarea proiectului ,,Avatar non-violenţă”. Proiectul are ca scop reducerea violenţei în şcoli şi implicit a numărului de elevi victime sau delincvenţi. Este realizat ca parteneriat între Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud, Asociaţia Ascendent şi Liceul Tehnologic Sanitar Bistriţa, fiind co-finanţat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

 ,,Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, care se desfăşoară în perioada 28 septembrie – 2 octombrie a.c., reprezintă o manifestare preventiv-informativă cu caracter complex care vizează sensibilizarea cetăţenilor în legătură cu importanţa prevenirii criminalităţii, necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie şi consecinţele asociate comiterii de infracţiuni.

Recomandari

Alte Articole