Violența juvenilă, în atenția autorităților din Bistrița-Năsăud Reviewed by CD on . În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Bistrița-Năsăud s-au analizat fenomenele de violență juvenilă și bullying, în școlile din județ, p În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Bistrița-Năsăud s-au analizat fenomenele de violență juvenilă și bullying, în școlile din județ, p Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Violența juvenilă, în atenția autorităților din Bistrița-Năsăud

Violența juvenilă, în atenția autorităților din Bistrița-Năsăud

Violența juvenilă, în atenția autorităților din Bistrița-Năsăud

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Bistrița-Năsăud s-au analizat fenomenele de violență juvenilă și bullying, în școlile din județ, precum şi măsurile de combatere a acestor fenomene. Vestea bună este că în comparaţie cu perioada similară a anului şcolar anterior, numărul infracţiunilor sesizate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar a scăzut cu 20% [de la 25 la 20].

Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Un copil este etichetat, tachinat, batjocorit în cercul său de cunoștințe sau de către colegi care îl strigă într-un anume fel (făcând referire la aspectul fizic sau probleme de ordin medical/ familial). Uneori aceste tachinări se transformă în îmbrânceli sau chiar, în unele cazuri, în atacuri fizice. Bullying reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic.

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus