Viorel Pupeză i-a adresat o scrisoare deschisă lui Radu Moldovan

Fostul prefect şi lider al PSD Bistriţa-Năsăud, a trimis presei o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, pe care îl acuză de lipsă de comunicare. Pe de altă parte Pupeză susţine că Moldovan abuzează de,, puterea politică pe care o are în actul decizional faţă de respectarea legilor ţării.”

Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud

,,Neexistând altă posibilitate de comunicare cu dl. Moldovan Radu am recurs la acest demers pentru a expune, dar şi a lămuri unele controverse care planează între doi cetăţeni ai aceluiaşi ţinut. Acum, diferenţa este determinată de faptul că unul dispune de forţa puterii politice, iar altul face parte din categoria oamenilor de rând, pensionar.

Doresc să fac de la început precizarea că nu vreau nicio facilitate sau bunăvoinţă din partea domnului Moldovan Radu, consider că îl cunosc destul de bine, îi ştiu evoluţia în plan personal şi pot face , dacă e cazul, în mod obiectiv, aprecieri în legătură cu responsabilităţile administrative, sociale sau politice pe care le-a dobândit.

Problema la care am să fac referire este legată de modul în care înţelege şi acţionează dl.Moldovan abuzând acum de puterea politică pe care o are în actul decizional faţă de respectarea legilor ţării, funcţionarea instituţiilor statului din subordinea Consiliului Judeţean sau încadrarea personalului de execuţie şi conducere numai în funcţie de gradul de rudenie, prietenie sau ataşament personal sau politic faţă de persoana preşedintelui Consiliului Judeţean.

În acest sens, am un caz concret în care dl. Moldovan Radu a dispus în mod abuziv, discreţionar şi fără temei să i se desfacă contractul de muncă d- nei Mirela L., motivând că este fiica celui “mai mare duşman pe care-l are domnia sa”. Astfel a fost ameninţat Directorul general SC AQUABIS SA cu destituirea din funcţie dacă nu dispune desfacerea contractului de muncă ca economist al doamnei Mirela L. fără nici un temei de ordin profesional sau al disciplinei în muncă.

Am o experienţă însemnată în funcţii de conducere la nivelul judeţului şi în alte instituţii, dar un asemenea comportament abuziv, discreţionar şi fără niciun temei legal n-am mai întâlnit. Desigur că vom face demersurile în justiţie pentru a clarifica această situaţie. D-le Moldovan Radu vă întreb pe Dumneavostră cum vă lasă conştiinţa să vă manifestaţi puterea într-un asemenea mod ilegal? În judeţul Bistriţa-Năsăud asemenea atrocităţi s-au comis în foarte multe instituţii şi faţă de multe persoane nevinovate.Se ştie că funcţia şi puterea politică nu sunt veşnice , iată de ce ar trebui, să fiţi călăuzit în demersurile dumneavoastră de respectarea unor principii morale cum sunt: cinstea, corectitudinea, echilibru, bunul simţ, respectul faţă de om şi lege, onestitatea. Dacă mai sunteţi social democrat, vă amintesc că una din devizele acestei ideologii este “să ajutăm omul de rând“ ori după cum am citit în presa locală, Dumneavoastră poate aţi depăşit cu mult standardul unei asemenea categorii sociale.

În ce mă priveşte, niciodată în viaţă nu am trăit cu sentimentul duşmăniei faţă de cineva, recunosc că am avut adversari în activitatea profesională sau politică, n-am fost prieten cu toată lumea, dar să urăsc sau să fiu răuvoitor, să cultiv un sentiment puternic, nestăpânit de duşmănie nu s-a întâmplat. Eu faţă de dl.Radu Moldovan n-am un sentiment de duşmănie şi nici nu fac parte din corul celor care-l preaslăvesc, l-am sprijinit, susţinut şi poate călăuzit în momente importante din cariera sa profesională şi politică, n-am făcut niciodată un bilanţ a acestor motivaţii sau demersuri şi nu aştept altceva decât onestitate.

Faptele reprobabile pe care le comiteţi la adresa mea şi a familiei, dar şi asupra altor cetăţeni ai judeţului pun în valoare mai mult slăbiciuni ale decăderii morale decât virtuţi ale puterii pe care o deţineţi.
Am observat că sunteţi foarte preocupat în ultima perioadă de a fi prezent la manifestări alături de Înalţi prelaţi bisericeşti, faceţi gesturi de a săruta altarul, icoanele, oare nu sunt pure formalităţi dacă sunteţi obsedat numai de atitudini de răzbunare şi duşmănie faţă de oameni?

Există în popor o vorbă călăuzitoare, în viaţă să faci măcar ce face orice căţel: “să nu muşti niciodată mâna care te-a hrănit”. Se mai poate invoca în cazul Dumneavoastră şi parafrazarea unor versuri populare: “a fi OM e lucru mare, funcţia şi puterea de preşedinte sunt trecătoare“.

Închei cu afirmaţia că nu am nicio frică faţă de abuzurile care pot veni din partea actualei puteri judeţene trecătoare, iar faţă de adversari cred că este mai bine să păstrezi totdeauna serios şi modest o anumită nobleţe. Domnule Moldovan după câte ştim aveţi copii”

Viorel Pupeză

Recomandari

Alte Articole