VOX POPULI: ,,Avem oare Gardă de Mediu, Consiliu Județean, Primărie sau autorități responsabile?” (GALERIE FOTO)

,,Sunt unul din miile de contribuabili ai orașului Bistrița și ai României. Nu vreau să mă ascund printre rânduri și mă prezint a fi cetățeanul George Tudosa din Bistrița. Vă readuc la cunoștință una din problemele dureroase, mult prea costisitoare și aproape fară de sfârșit a orașului meu – gunoaiele.

În subiect le-am fixat între ghilimele, pentru că și acestea sunt de multe feluri. În anul ce a trecut, vechea platformă de depozitare a deșeurilor, aflată doar la câteva sute de metri de cartierele locuite, numită Zăvoaie, a fost închisă și acoperită – se vede și în poze, inaugurându-se cu fast un nou depozit între dealurile Tărpiului, din păcate la momentul respectiv încă nefuncțional, ca multe alte lucruri curat românești.

S-a continuat așadar, depozitarea gunoaielor lângă platforma deja închisă, neținându-se cont de albia râului Bistrița aflată doar la câțiva metri, de terenurile agricole, de respectul față de munca și banii cheltuiți (fie ei chiar și în parte din fonduri europene) pentru conservarea vechiului depozit, de agresarea în general a mediului în care trăim, a căilor de acces, a bunului simț si a cetățenilor contribuabili în general.

Avem oare Gardă de mediu, Consiliu județean, Primărie sau autorități responsabile care să facă ceea ce numim „săpături” pentru a evidenția  modul cheltuirii banului public și a respectului față de lege și cetățean?

Dacă întrebarea este numai retorică probabil că suntem „cetățeni de mâna a doua într-o țară de mâna a doua” cum din păcate constatăm tot mai des în ultimul timp.
Ar mai fi multe de spus. Imaginile vorbesc”.

Cu stimă,
George Tudosă

Recomandari

Alte Articole