Ziua Fără Autoturism, un exemplu pentru toţi (VIDEO / Galerie Foto)

Ziua fără autoturism s-a vrut a fi un exemplu pentru toţi. Un exemplu că în secolul petrolului şi al cailor putere se poate şi altfel. Se poate şi pe jos sau pe bicicletă; se poate şi fără zgomot sau ambuteiaje; se poate şi cu aerul curat.

Deşi a fost nevoie ca traficul să fie închis încă de la ora 7 în centrul istoric al Bistriţei, pentru ca lumea să-şi lase autoturismele acasă, iniţiativa a prins. Oamenii s-au plimbat sau şi-au folosit bicicletele. Printre ei s-a numărat şi primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu.

Am tras un semnal de alarmă, ca să ne gândim serios la bicicletă, pentru că în perspectivă combustibilul se va scumpi foarte mult. Până realizăm tramvaiul în Bistriţa, cred că e bine să avem câte o bicicletă pe acasă”, a declarat Ovidiu Creţu.

Dacă până acum s-au făcut câteva tentative pentru a realiza piste pentru biciclişti, astăzi edilul promite că ele se vor materializa poate chiar la anul. „Avem pe fonduri de mediu depuse proiecte pentru realizarea a trei piste de biciclete. Totodată ieri am aprobat tema pentru un studiu, care să ne dea forma şi reţeaua de piste pentru biciclişti în municicpiul Bistriţa”,  a mai spus primarul Bistriţei.

 

Aşadar pentru cei care vreţi să vă bucuraţi de un centru istoric fără poluarea autoturismelor, o mai puteţi face până la ora 17, când traficul va fi din nou deblocat. Până atunci, străzile Dornei, Gheorghe Şincai şi Piaţa Centrală vor rămâne închise.

[scrollGallery id=6]

Recomandari

Alte Articole