Ziua Mondială a Zonel Umede, marcată la Școala Gimnazială Lunca Ilvei (Galerie FOTO)

Pentru a marca Ziua Mondială a Zonelor Umede, Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a organizat în data de 29.01.2015 o întâlnire cu elevii claselor a 3-a și a 4-a de la Școala Gimnazială Lunca Ilvei, pe suprafața localității fiind declarat Situl Natura 2000 ROSCI0101”Larion” și aria naturală protejată “Crovul de la Larion”, care includ un habitat de turbărie și vegetație forestieră, precum și specii de plante și animale specifice zonelor umede.

La întâlnire a participat și custodele, Asociația Proprietarilor de Pădure Valea Ilvei – Ocolul Silvic Valea Ilvei, care a prezentat un film de promovarea a acestor ariilor protejate și speciile de animale și plante prezente pe suprafața acestora.

Au fost purtate discuții cu elevii cu privire la speciile de plante și animale din zonele umede și rolul acestora pentru viitorul nostru. Aceștia au pregătit împreună cu doamnele profesori colaje cu speciile care populează aceste zone, compuneri pe această temă, desene, precum și prezentări ale animalelor din zonele umede.

Am fost plăcuți impresionați de implicarea copiilor și a cadrelor didactice în organizarea și desfășurarea acestei activități, descoperind aici cadre didactice dedicate și copii pasionați de științele naturii.

Ziua Mondială a Zonelor Umede se sărbătoreşte în fiecare an în data de 2 februarie pentru a marca semnarea în 1971 a Convenţiei asupra Zonelor Umede, în oraşul Ramsar (Iran) cu scopul conservării și folosirii înțeleapte a zonelor umede.

Recomandari

Alte Articole