Ziua Națională a României, marcată în avans la Școala Gimnazială Negrilești ( Galerie FOTO)

Ziua Națională a Romaniei a fost marcată la Școala Gimnazială Negrilești, atât prin activități realizate cu elevii claselor V-VIII la orele de istorie, muzică, limba și literatura română, cât și printr-un program artistic.

Consilierul educativ, Oana Rotar, împreuna cu diriginții și profesorii de istorie Mihai Ileni, respectiv Petre Pop, a antrenat elevii în activități menite să promoveze specificul național și să stimuleze sentimentul patriotic: lectura unor poezii, audierea unor cântece, realizarea de postere și afișe,dar și urmărirea unor filmulețe.

,,Îmbrăcați în culorile tricolorului, micii patrioți au susținut la sfârșitul săptămânii un program artistic, compus din cântece și poezii care au evocat importantul eveniment istoric din 1918- Marea Unire” , a declarat Ștefania Lidia Danci, profesor de limba și literatura română română în cadrul instituției de învățământ.

Într-o lume în care spiritul național se estompează pe zi ce trece, elevii negrileșteni au intonat, pe lângă imnul de stat, cântece patriotice. S-au recitat poezii precum: ,,Țara mea” de I. Nenițescu, ,,Românie” de D. Rachici, „Imnul religios” de V. Alecsandri etc. Entuziasmul pe care elevii l-au manifestat la aceste activități confirmă motto-ul ales: ,,Cu vesele glasuri de tinere firi,/ Cuprinși de-amintirea străbunei măriri,/ Spre soare ni-e gândul și mergem spre el,/ Lumina ni-e țintă și binele țel-/ Traiască-ne țara și neamul!” (G. Coșbuc, ,,Imnul studenților”).

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole