(VIDEO) 100.000 de noi locuri de muncă în mediul rural

.100.000 de noi locuri de muncă în mediul rural

100.000 de noi locuri de muncă ar putea fi create în mediul rural. Şi asta cu ajutorul proiectelor susţinute din fonduri europene. Declaraţia a fost făcută vineri la Bistriţa, de către ministrul agriculturii Valeriu Tabără.

În cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu fermierii şi reprezentanţii instituţiilor din domeniul agriculturii în Bistriţa-Năsăud, Valeriu Tabără a făcut o prezentare a stării de fapt în agricultura românească.

Producţia grăului, porumbului, a rapiţei şi floarea soarelui sunt în creştere. Numai la grău există 8 milioane de tone producţie autohtonă susţine ministrul. Asta înseamnă că România ar putea exporta jumătate din această cantitate a declarat Tabără.

Nu este însă suficient. Trebuie diversificată gama produselor şi odată cu asta transferate unităţile de procesare în mediul rural. Asta însă ar presupune şi o dezvoltare a infrastructurii rutiere, de apă şi canalizare. Ceea ce se va şi întâmpla cu ajutorul proiectelor derulate prin PNDR, a declarat ministrul agriculturii. Ca o consecinţă directă ar fi crearea a 50.000 de noi locuri de muncă, care ar putea ajunge în următorii ani chiar la 100.000, a mai spus Tabără. Ele vor fi ocupate cu precădere de tineri şi femei.

Recomandari

Alte Articole