LIGA a IV-a: Venus Negrilești-Viitorul Lechința 2-7 (1-3) (Galerie FOTO)

Deşi pare un scor de hochei, acesta este rezultatul partidei dintre Venus Negrileşti şi Viitorul Lechinţa. Oaspeţii s-au simţit ,,peste tot acasă”, în special pe partea stângă a direcţiei de atac, unde Halas a ,,defilat” nestingherit printre fundaşii gazdelor.

 

 

Meciul a început alert, în primul minut de joc Pintea trecând pe sub o minge centrată în careu. Trei minute mai târziu, Halas, de la echipa vizitatoare, trage periculos din interiorul suprafeţei de pedeapsă, dar reţine Ştir. Negrileştenii fac un presing constant, iar în minutul 6 al meciului Ciprian Pop deschide scorul, cu un şut sec în stânga buturilor apărate de Oer. Lechinţenii nu resimt şocul golului primit, astfel că, în minutul 11, Halas pătrunde pe partea dreaptă, centrează în careu şi Coste restabileşte egalitatea. Gazdele încearcă să se desprindă pe tabela de marcaj, dar vârful Zinveli nu reuşeşte să înscrie în faţa unei apărări bine organizate. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, Negrea trimite o ,,torpilă” de la 25 de metri şi scorul devine 1-2. Negrileştenii îşi aduc aminte că joacă pe propriul teren, dar efortul lui C. Costea şi al lui Clapa nu dau rezultate. În minutul 33, profitând de o bâlbâială a fundaşilor Venusului, Hipi înscrie golul trei al oapeţilor. În minutul 40, Petrina trage periculos cu pământul, dar goalkeeperul lechinţenilor reţine. La finalul primei reprize, Tomoioagă execută periculos o lovitură liberă, dar Ştir este la post şi respinge în corner.
A doua parte a meciului îi găseşte pe jucătorii echipei gazdă în atac, Pintea reluând cu capul, din 7 metri, pe lângă poartă. În minutul 55, Boaru scapă singur cu portarul Venusului, dar Ştir respinge miraculos. În dorinţa de a reduce din handicap, jucătorii lui Ionel Sigartău lasă spaţii mari în defensivă. Tomoioagă profită de acest lucru şi înscrie cu un şut bine plasat de la 20 de metri. Urmează un joc steril la mijlocul terenului. Lechinţenii simt că pot forţa poarta adversarilor. Halas îl deschide bine pe Coste, iar acesta, rămas singur cu portarul, înscrie pentru 1-5. Acelaşi jucător majorează diferenţa la 5 goluri în minutul 70. Venus este în corzi, iar de acest lucru profită jucătorii Viitorului. Negrea înscrie un gol de kinogramă de la 30 de metri, aducând scorul la un neverosimil 1-7. În minutul 80, C. Costea este faultat în careu, iar centralul Atănăsoaie indică punctul cu var. Tot C. Costea execută, reducând din handicap şi stabilind scorul final : Venus Negrileşti – Viitorul Lechinţa 2-7.
Una peste alta, a fost o partidă frumoasă, plăcută publicului. În plus, prestaţia arbitrilor a fost una excepţională, o prestaţie care nu a lăsat loc clasicelor huiduieli din tribună. În opinia reporterului, cel mai bun jucător de pe teren a fost Paul Halas, de la oaspeţi.

Caseta tehnică
Stadion : Arena ,,Venus”
Timp: cald
Teren: bun
Spectatori: 350

Venus Negrileşti: Ştir (cpt.), D. Sigartău, Sarto, Clapa, Pintea, Bogdan, I. Sigartău, Petrina, Pop, Zinveli, Sîrb; rezerve – Zadic, Podea, Pugna, Rodila, Dan, Costea; antrenor – Ionel Sigartău.
Viitorul Lechinţa: Oer, Coste, Negrea, Halas, Tomoioagă, Ploscar (cpt.), Boaru, Conon, Marica, Andrieş, Hipi; rezerve – Şuvei, Huciu, Horga; antrenor – Lucian Lechinţan.

 

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole