Atenţie la hoţii de murături!

De dimineaţa până seara, este perioada în care gospodarii îşi adună recolta de pe câmp. Dar, nici hoţii nu şi-au luat concediu. Tocmai din acest motiv, poliţiştii din cadrul IPJ BN, desfăşoară o campanie de prevenire a furturilor din beciuri, subsoluri şi anexele gospodăreşti.

Poliţiştii desfăşoară o nouă campanie în zonele predispuse comercializării bunurilor sustrase,mai ales pieţe şi târguri, în vederea verificării legalităţii provenienţei acestora.

„Structurile de prevenire a criminalităţii şi proximitate desfăşoară întâlniri cu administratorii asociaţiilor de locatari, astfel încât proprietarii să cunoască modul de operare al hoţilor şi să îşi ia toate măsurile de protecţie. Astfel controalele rutiere vor fi intensificate cu precădere în mediul rural pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului. Pentru a nu deveni victima hoţilor, poliţiştii recomandă următoarele: Asiguraţi-vă că la subsolul imobilului nu pot pătrunde hoţi întrucât bunurile depozitate reprezintă o tentaţie pentru aceştia; Montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol; Asiguraţi intrarea în subsolul clădirilor şi uşile boxelor cu încuietori rezistente. Apelaţi la firme specializate în paza imobilelor şi montarea sistemelor de supraveghere video”, a declarat subinspector Virginia Roşca, purtătorul de cuvânt la IPJ Bistriţa-Năsăud.

 

Oamenii legii spun că astfel de campanii sunt menite să informeze populaţia despre riscurile care există în această perioadă în care gospodinele îşi depozitează în cămări şi beciuri murăturile şi conservele pentru iarnă. .

Recomandari

Alte Articole