70 de locuri de muncă la Bursa Meşteşugurilor şi Tradiţiilor

Zeci de meşteşugari din tot judeţul, alături de reprezentanţi ai 17 comune, vor încerca să reînvie tradiţiile. Este vorba despre o bursă organizată de către AJOFM, care va avea loc joi la Beclean şi care va oferi 70 de locuri de muncă persoanelor aflate în căutarea unei slujbe.

Bursa Meşteşugurilor şi Tradiţiilor „Fabricat în Bistriţa-Năsăud” se află la ce-a de-a doua ediţie. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă spun că au lăsat un an pauză pentur a vedea dacă prima ediţie a avut vreun impact asupra comunităţilor locale.

Prima ediţie a fost organizată în 2009, am lăsat să treacă un an pentru a vedea dacă a avut vreun efect. Am avut între timp foarte multe solicitări de la diverse primării aşa că am hotărât să organizăm şi a doua ediţie. Nu întâmplător am ales oraşul Beclean ca locaţie, ci pentru că acolo este o zonă care, eu cred, că are potenţial din punct de vedere turistic”, a declarat directorul AJOFM BN, Doris Moldovan.

Dacă la prima ediţie au participat 15 primării şi au fost puse la dispoziţie 40 de locuri de muncă, acum lucrurile stau altfel.

Vom avea standuri ale meşteşugarilor, 23 – 25, şi standuri ale primăriilor. 17 primării şi-au exprimat intenţia de a participa şi sunt primării de toate culorile, pentru că este un eveniment apolitic. La stand, fiecare comună participantă va prezenta elemente care definesc localitatea. Totodată vom avea şi o ofertă de 70 de locuri de muncă, pe lângă celelalte pe care le avem noi în mod obişnuit. Slujbele sunt oferite de firmele participante sau de meşteşugarii care îşi caută ajutoare sau pe cineva cărora să le transmită îndeletnicirea”, a mai spus Doris Moldovan.

Bursa Meşteşugurilor şi Tradiţiilor va începe joi, 8 septembrie, de la ora 11. Evenimentele se vor desfăşura în Piaţa Drapelului Naţional din Beclean. La bursă va participa şi preşedintele ANOFM, Silviu Bian.

Recomandari

Alte Articole