Amatorii de picnic în zone neamenajate, avertizaţi de jandarmi în mini-vacanţa din 1-3 mai 2015

În perioada 1-3 mai, jandarmii bistriţeni s-au aflat în mijlocul bistriţenilor pentru prevenirea unor fapte de natură antisocială.

Ca de fiecare dată, majoritatea dintre cetăţeni au ştiut să petreacă aceste zile libere fără a crea probleme deosebite privind tulburarea liniştii publice. Cu toate acestea, au existat câteva cazuri în care a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Sancţiunile au fost aplicate în conformitate cu prevederile legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic, art. 7, lit. d, (4 avertismente scrise), pentru încălcarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 3, lit. 6 pentru atragerea de persoane de sex opus, în locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea pentru obţinerea de foloase materiale şi lit. 23 pentru consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public.

Pe raza judeţului jandarmii au constatat un număr de 19 contravenţii şi o infracţiune, totalul amenzilor ridicându-se la 2.350 lei şi patru avertismente scrise. Acţiunile privind desfăşurarea activităţilor de picnic au fost organizate împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu.

De asemenea, în ultimele 48 de ore a fost depistată o persoană care a încercat sustragerea unor produse, (produse alimentare şi accesorii baie), dintr-un supermarket din municipiu, fără a le achita la casă. Ciprian H. de 31 de ani, din municipiul Bistriţa, în timp ce se afla la cumpărături, a ascuns produsele alese de pe raft, sub haină fără a intenţiona să le achite la casă.

În conformitate cu prevederile art. 228, al. 1, Cod Penal, pe numele acestuia au fost întocmite actele de constatare şi sesizare care au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud pentru a se da soluţia legală.

Recomandari

Alte Articole