Asigurări auto mai scumpe din 2015

Veste proastă pentru şoferi. Din 2015, tarifele RCA ar putea creşte şi mai mult, aceasta în condiţiile în care în acest an s-au scumpit cu până la 50%. Mai multe aflaţi din materialul urmator.

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară intenţionează să impună reguli noi. Una dintre ele este aceea ca societăţile şi brokerii nu vor mai avea voie să-şi acopere pagubele din vânzarea altor tipuri de asigurări.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va obliga din 2015 societăţile de asigurare ca tarifele de prima RCA să acopere toate obligaţiile care rezultă din încheierea contractelor. În plus, companiile vor putea modifica preţurile numai o dată la 12 luni. Comisioanele şi alte cheltuieli trebuie incluse în prima de asigurare totală.

Trebuie menţionat că vor fi interzise şi avantajele colaterale oferite asiguraţilor, la încheierea unei poliţe RCA, iar pentru stabilirea despăgubirilor se vor lua în calcul preţurile valabile la reprezentanţele auto din România. În caz de daună totală, valoarea vehiculului va fi stabilită în funcţie de preţul pieţei, fără a ţine cont de grila de uzură.

 

Raimond Petruţ

Recomandari

Alte Articole