BISTRIȚA: Leagăn pentru persoanele cu dizabilități

În Parcul Municipal a fost montat și inaugurat astăzi un leagăn realizat pentru uzul persoanelor cu handicap. După Timișoara și Brașov, Bistrița este al treilea oraș din România care deține un astfel de echipament.

Montat în locul de joacă din apropierea Palatului de Justiție, echipamentul a constituit obiectivul unui proiect derulat de filiala județeană a Asociației Nevăzătorilor din România și cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița. Bugetul total al proiectului a fost de 11.894 lei, din care 1.189,4 lei a reprezentat contribuția Asociației Nevăzătorilor, iar 10.704,6 lei a constituit finanțarea nerambursabilă oferită Asociației de către Primăria municipiului Bistrița pe baza prevederilor Legii nr. 350.

Proiectul ”Acces for All” are ca obiectiv prioritar dinamizarea Parcului Municipal și se desfășoară pe două direcții principale: accesul în spațiul de joacă al Parcului Municipal pentru persoanele cu dizabilități motorii – ”JoyAcces”; promovarea spațiului public – Parcul Municipal și a măsurilor de eficiență energetică / energie regenerabilă pentru persoanele cu dizabilități vizuale ”PromoEcoAcces”.
Componenta ”PromoEcoAcces” a proiectului vizează editarea, în Braille, a unor materiale informative privind educația ecologică și zonele de agrement ale Parcului Municipal care sunt accesibile pentru persoanele cu dizabilități de vedere.

sursa: primariabistrita.ro

Recomandari

Alte Articole