Cursuri de bucătar şi ospătar la AJOFM

De luni, 28 de şomeri bistriţeni vor începe cursuri de bucătar şi ospătar. Este cea mai recentă ofertă a AJOFM în materie de calificare profesională.

10 octombrie este data la care vor începe cursurile de bucătar, ospătar, cu competenţe ca vânzător în localurile de alimentaţie publică. Cursurile au nivelul doi şi presupun 480 ore de practică şi 240 ore de teorie. În total cursul va dura 5 luni.

Cursurile sunt derulate în cadrul proiectului ”Parcursuri integrate pentru calificarea profesională şi plasarea la locul de muncă în sectorul turistic”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Lectorii Teodora Fasie (bucătar) şi Violeta Stan(ospătar) vor juca rolul profesorilor. Partea teoretică va fi studiată la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, de pe strada Gării. Cursanţii vor face practică în mai multe localuri de alimentaţie publică din municipiu, care ar putea deveni viitoarele locuri de muncă pentru absolvenţi.

Se por înscrie cei care au învăţământul minim obligatoriu absolvit şi un curs de calificare sau şcoala de arte şi meserii terminată, cu sau fără diplomă de bacalaureat. „Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului pe piaţa muncii a şomerilor, în vederea creşterii ratei de ocupare din zona de nord-vest a ţării, în judeţul Bistriţa-Năsăud”, spun reprezentzanţii AJOFM.  În total sunt disponibile 28 de locuri: jumătate la cursul de bucătar, restul la ospătar. Înscrierile se pot face la sediul AJOFM, până vineri, inclusiv.

Următoarele cursuri se vor adresa şi persoanelor cu studii superioare, pe domenii precum inspector resurse umane , inspector protecţia muncii şi asistent relaţii publice şi comunicare.

 

Recomandari

Alte Articole