Dorin Dobra, ,,un frate tânăr” la Bruxelles

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2015, s-a desfăşurat la Bruxelles Forumul tinerilor membri ai Parlamentului European (EU40). La această reuniune a participat din partea Senatului României și viceliderul grupului PNL senatorul Dorin-Mircea Dobra.

Forumul a fost organizat sub înaltul patronaj al Parlamentului European şi a avut ca temă de dezbatere „Şomajul în rândul tinerilor, în contextul Planului de Investiţii al Comisiei Europene”, fenomen care a crescut la un nivel alarmant în multe state membre în perioada crizei financiare. Programul Forumului de la Bruxelles a inclus dezbateri pe marginea unui proiect de rezoluție privind viitorul unei Europe moderne, precum și dezbateri în trei sesiuni de lucru prezidate de reputați economiști europeni, în care au fost abordate teme ce vizează șomajul în rândul tinerilor și incluziunea acestora; IMM-urile și domeniul Cercetării și Inovării.

În cadrul lucrărilor, celor aproape 50 de parlamentari din 15 state membre ale UE participante la Forum li s-au adresat, printre alţii, Președintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz, Președintele Grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) din Parlamentul European, domnul Manfred Weber, Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, domnul Margaritis Schinas, Director al Băncii Europene de Investiţii, domnul Nick Jennett şi un membru al Bordului EU40, europarlamentarul Victor Negrescu. Forumul a adoptat o rezoluție cu recomandări privind IMM-urile în care a fost cuprinsă și propunerea senatorului Dobra referitoare la dezvoltarea instrumentelor măsurabile care să contribuie la creearea unui număr mai mare de IMM-uri dar și de bunele practici din domeniu :

,,Facem un apel către toți actorii implicați să sprijine o finanțare egală care să cuprindă: finanțare pentru afacerile de început și să creeze un mediu propice, să creeze un sistem care să ofere impulsul necesar pentru a dezvolta în continuare finanțarea sectorului privat. Totodată să îmbunătațească schimbul de bune practici și de informații privind accesul la finanțare și să asigure o mai bună comunicare și recunoaștere reciprocă a autoritaților de management european și național privind mecanismele de control.”

Recomandari

Alte Articole