În topul corupției, Bistrița-Năsăud nu se află între primele clasate

Într-un top al corupției Bistrița-Năsăud se află înspre coada clasamentului, cu o medie de 0,31 de condamnări definitive la 10.000 de locuitori

Cum era de așteptat, Bucureştiul este liderul incontestabil al topului corupţiei locale din România, cu 4.71 condamnări la 10.000 de locuitori, urmat de judeţele Maramureş, Bacău, Caraş-Severin şi Giurgiu.
În perioada 2010-2014, la nivelul județului Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 9 condamnări pentru acte de corupție, iar durata medie a unui proces a fost de 46 de luni. Cele mai puţine condamnări definitive au vizat fapte de corupţie comise în Sălaj, Mehedinţi, Teleorman şi Botoşani. Cel puţin aşa arată harta corupţiei locale din România, proiect lansat, miercuri, de Societatea Academică din România şi portalul România Curată.

Mai exact, este vorba despre o hartă online interactivă care permite vizualizarea unei serii de informaţii referitoare la cazurile instrumentate de către procurorii DNA.La nivel local, aproape jumătate dintre condamnările persoanelor cu funcţii politice sunt rezultatul fraudelor ce implică fonduri europene. Astfel, 25 din 56 de primari, 8 din 16 viceprimari condamnaţi şi 5 din 9 consilieri locali au primit pedepse pentru fraude cu fonduri europene. Potrivit datelor, cea mai coruptă  funcţie din stat este cea de primar, urmată de cea de viceprimar.

Recomandari

Alte Articole