IPJ Bistrița-Năsăud – Obiceiuri care favorizează furturile din autoturisme

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud vă aduc în atenție câteva măsuri simple și eficiente prin care toți proprietarii de autoturisme se pot feri de neplăcerile cauzate de spargerea autoturismului și sustragerea bunurilor lăsate la vedere sau aparent ascunse.

În foarte multe dintre cazurile de furt din autoturism, instrumentate de poliţişti, s-a constatat că infractorii au profitat de faptul că proprietarii au lăsat portierele autoturismelor neasigurate, că au etalat la vedere genţi, poşete, laptopuri sau telefoane mobile.

Printre principalele obiceiuri care favorizează furturile enumerăm:

– Neasigurarea ușilor autoturismului în parcările aglomerate (ex. centru comercial);

– Lăsarea în autoturism de bunuri de valoare care ar putea tenta spărgătorii de mașini;

– Neînchiderea completă a geamurilor și lăsarea portierele neîncuiate chiar pentru o scurtă perioadă de timp;

– Lăsarea în autoturism de acte personale sau documente ale autoturismului;

– În stațiile de alimentare cu carburant, lăsarea autoturismul neasigurat în timpul achitării contravalorii combustibilului;

– Invitarea în autoturism a persoanelor pe care nu le cunoașteți îndeajuns de bine;

Polițiștii transmis următoarele recomandări proprietarilor de autoturisme :

– Acordați atenție locului ales pentru parcarea autoturismului. Acesta ar trebui să fie într-o zonă bine luminată pe timp de noapte;

– Păstrați-vă întotdeauna cheile (mai ales cele pentru mașinile dotate cu sistem Keyless), la loc sigur. Folosindu-se de cheile autoturismului, hoții își asigură succesul.

– Montați anvelopele pe autoturism folosind și prezoane antifurt.

– În cazul spargerii autoturismului vă recomandăm să nu pătrundeți în interior până la sosirea Poliției pentru a nu compromite eventualele urme lăsate de autori.

Un hoţ va profita de fiecare ocazie pe care i-o oferiţi! Păstraţi-vă bunurile în siguranţă! Mai multă grijă vă poate scuti de neplăceri!

Recomandari

Alte Articole