ITM și AJPIS Bistrița-Năsăud vor fi comasate

Inspecţia Muncii şi Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială vor fi desfiinţate, iar în locul acestora va fi formată, prin comasare, o structură unică, denumită Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, în subordinea Ministerului Muncii.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistrița-Năsăud vor fi comasate, urmând a fi înfiinţată Direcţia Judeţeană de Muncă şi Securitate Socială.

La nivel naţional, va fi înfiinţată Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială, care va funcţiona în subordinea Ministerului Muncii.

Deocamdată nu se ştie cu exactitate care va fi organigrama direcției şi ce structură va avea aceasta, dar se pare că va prelua toţi angajaţii ITM şi AJPIS, precum şi atribuţiile acestora. Practic, se va reînfiinţa Direcţia de Muncă şi Securitate Socială care funcționa și în urmă cu ani de zile.

Urmează să apară o hotărâre de guvern care va stabili organigrama la nivel naţional şi cele de la nivel judeţean. În ce priveşte şefii ITM şi AJPIS, aceştia aşteaptă forma finală a proiectului de hotărâre. La Bistrița, cele două instituții sunt conduse de Otilia Berbecar (ITM) și Ani Bob (AJPIS).

ITM are un sediu nou, cumpărat în urmă cu câțiva ani pe strada C.R. Vivu iar AJPIS funcționează într-o clădire veche, însă reabilitată recent, aproape de Piața Petru Rareș.

Șefii ITM din țară nu sunt de acord însă cu comasarea stabilită de Guvern la jumătatea lunii trecute și au cerut ajutorul instituțiilor statului. Ei susțin că această comasare încalcă flagrant Constituția și acordurile internaționale, motiv pentru care au depus contestații.

Recomandari

Alte Articole