Liberalii bistrițeni vor dezbatere publică pe tema Codului Muncii

Liberalii bistriţeni cer organizarea unei dezbateri publice în privinţa modificărilor adoptate tacit în Senat asupra Codului Muncii.Noua lege stabileşte că durata maximă a timpului de muncă nu trebuie să depăşească 48 de ore pe săptămână, inclusiv CELE suplimentare.

Deputatul Stelian Dolha susţine că amendamentele aduse de sindicate ar putea pune în pericol funcţionarea firmelor particulare. „Orice mărire salarială se poate face doar dacă mediul economic poate suporta acest lucru”, a concluzionat co-preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud.

Codul muncii va fi modificat semnificativ. Este vorba de o iniţiativă legislativă cetăţenească ce a fost adoptată de Senat. Documentul, care a trecut cu succes la începutul anului de verificările Curţii Constituţionale, prevede flexibilizarea relaţiilor de muncă şi echilibrarea raportului dintre salariaţi şi angajatori. Printre principalele noutăţi incluse în proiect se numără modificarea contractului individual de muncă, durata concediului de odihnă şi sporurile pentru muncă suplimentară.

 Contextual, deputatul Dolha a criticat faptul că modificările aduse nu au fost discutate şi cu patronatele, şi pentru că un asemenea act normativ are un impact major asupra întregii vieţi economice şi sociale a României, liberalii propun o dezbatere publică la Bistriţa.

 Potrivit unui comunicat al PNL Bistriţa-Năsăud, dezbaterea public este programată să aibă loc vineri, 23 octombrie, începând cu ora 17.00 la Complexul Metropolis, la ea urmând să ia parte cei trei parlamentari liberali dar şi alţi lideri ai acestei formaţiuni politice.

Recomandari

Alte Articole