MESAJUL Președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor

Doresc să transmit etnicilor romi de pretutindeni, toate gândurile bune ocazionate de Ziua Internațională a romilor. Totodată îmi îndrept atenția și către victimele de etnie romă ale Holocaustului, care sunt omagiate astăzi.

Etnia romă reprezintă o comunitate importantă atât pentru țara noastră cât și pentru județul nostru, tocmai de aceea este foarte important ca relația cu aceasta să fie una constructivă și incluzivă. Transmit un mesaj de unitate și responsabilizare către cetățenii romi, care, atât în România, cât și în orice colț al lumii trebuie să aibă fără discriminare, acces egal la muncă, educație și servicii medicale. Etnia romă și bogata sa zestre culturală au un rol bine definit în istoria românilor, motiv pentru care consider că respectarea drepturilor acestei minorități reprezintă principalul sprijin pe care îl putem acorda procesului de integrare a romilor în societatea românească.

Acum, la ceas aniversar, transmit comunității rome din județul Bistrița-Năsăud și de pretutindeni, toate gândurile bune, multă sănătate și un sincer ”La mulți ani!”

CONSILIUL JUDEȚEAN

Președinte,

Emil Radu Moldovan

Recomandari

Alte Articole