Militar bistriţean, eroul săptămânii în Kandahar

Un militar bistriţean a fost desemnat ,,Eroul săptămânii” în Afganistan la nivelul Comandamentului de Sud al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate.

 Locotenentul Daniel Cucură, comandant al unui pluton al companiei „Şoimilor Carpaţilor”, a fost remarcat pentru modul în care a condus militarii din subordine în multe misiuni reuşite, care au asigurat protecţia tuturor celor care trăiesc şi muncesc pe Aeroportul Kandahar. Militarul bistriţean face parte din compania formată din 123 de militari ai Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa” trimisă în Afganistan, în luna mai, pentru menţinerea siguranţei pe Aeroportul Kandahar, folosit de Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate pentru aprovizionare şi transportul de trupe.

 ,,Conducând plutonul său în mai multe misiuni şi operaţiuni care au dus la protecţia şi siguranţa tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea pe aeroportul Kanadahar, locotenentul Daniel Cucură, este recunoscut ca eroul săptămânii în Comandamentul Regional de sud. Felicitări pentru devotamentul său şi pentru modul în care reprezintă Armata României!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea „Şoimilor Carpaţilor” se va încheia la sfârşitul acestui an.

 

 

Recomandari

Alte Articole