Misiuni ale jandarmilor bistrițeni în minivacanța care se apropie

În perioada 20-24 ianuarie 2023, jandarmii se vor afla alături de cetăţeni în municipiul Bistriţa, pe raza judeţului în aria de competență, precum şi în sprijinul turiştilor aflaţi în zona montană.

Astfel, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la partida de handbal dintre echipele CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și CS Măgura Cisnădie, care va avea loc duminică, 22 ianuarie a.c. la Complexul Sportiv Polivalent Unirea, de la ora 17.30.

De asemenea, în data de 24 ianuarie a.c. jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița vor asigura măsurile de ordine publică în Piața Unirii, la ceremonialul militar-religios prilejuit de aniversarea Unirii Principatelor Române.

Pe perioada minivacanței sunt constituite și echipe specializate de intervenţie pentru soluţionarea sesizărilor cetăţenilor şi a situaţiilor apărute în zona de responsabilitate, pentru a interveni în mod operativ la evenimentele sesizate prin intermediul 112. Totodată, jandarmii vor participa în această perioadă și la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în sistem integrat, precum şi în patrule independente în mediul urban şi rural.

O atenție deosebită este acordată și zonelor turistice de pe raza județului, ca urmare structurile montane cu efectivele Posturilor Montane Rodna, Piatra-Fântânele şi Colibiţa vor executa misiuni de menţinere a ordinii publice pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, în special în zonele de agrement şi pe traseele turistice din aria de competență.

Recomandari

Alte Articole