Neia Lăcătuș: Mai băgați mult sub preș gunoaiele Vitaliei, domnule președinte?

Emil Neia Lăcătuș, președintele Partidei Romilor Pro Europa B-N

Aș fi vrut, domnule președinte Radu Moldovan, să fac această interpelare la prima ședință de Consiliu Județean, dar faptul că firma care se ocupă cu implementarea unuia din cele mai mari proiecte ale CJ, managemenul deșeurilor menajere, nu face toate eforturile pentru a derula cu succes acest proiect, mă face să vă interpelez public.

Domnule președinte, în drumurile mele prin județ, și știți foarte bine că îl bat de la un capăt la altul, romii îmi aduc la cunoștiință tot felul de lucruri mai mult sau mai puțin plăcute, unul dintre acestea fiind inactivitatea firmei C Vitalia Servicii pentru Mediu SA, modul cum această societate comercială își face treaba prin unele comune, mai ales în satele mai izolate. Astfel, în mai multe localități de pe valea Bârgăului, autospecialele care fac colectarea nu intră pe toate străzile și nu ridică toate deșeurile. De asemenea, domnule președinte, foarte mulți dintre cetățeni sunt refuzați de către cei care fac colectările dacă volumul deșeurilor ridicate depășește pe cel al gunoaielor din pubela de colectare.

O ultimă chestiune, domnule președinte: nu știu dacă ați aflat sau dacă domnul primar Doru Crișan v-a informat asupra faptului că în comuna Prundu Bârgăului, taxa de salubrizare este inclusă în impozitul pe care îl plătește la primărie fiecare cetățean al acestei comune. Știți sau nu, cred că, domnule președinte, chiar dacă este legal, nu este deloc moral, dar ce importanță are când e vorba de prieteni?

Așa că la finalul acestei interpelări publice, vă mai întreb încă o dată, domnule președinte: Mai băgați mult sub preș gunoaiele Vitaliei?

Emil Neia Lăcătuș, președinte Partida Romilor BN

 

Recomandari

Alte Articole